StyleByAnna

StyleByAnna

Varför den här bloggen?

Det är roligt att skriva, det kan ju vara så att någon vill läsa det jag skrivit och då vinner alla! ;)

Ännu en lådpall

InredningPosted by stylebyanna.se Wed, April 24, 2013 13:50:33
När jag flyttade hemifrån köpte jag en massa bra-att-ha-möbler som jag betsade i en mörkbrun färg. Tycker många av möblerna har hållit riktigt bra, men nu ville jag ge dem ett litet ansiktslyft! Ny färg och bort med den gamla fläckiga dynan som vänts på ett antal gånger...

Lite vit färg och en tunn madrass som jag sydde överdrag till, och; voilá! Passar perfekt i hallen!Stickabstinens och biverkningar

InredningPosted by stylebyanna.se Wed, February 27, 2013 10:13:07
Nu börjar det spritta i fingrarna igen! Stickabstinens! Denna gång var det bristen på varma sockor när familjen var på besök som satte igång behovet. Jag rotade igenom den enorma hög med garnnystan på jakt efter ullgarner som skulle kunna räcka till ett par nya, filtade tossar. Till min lycka hittade jag två fina nystan som, både färgmässigt och tjockleksmässigt, skulle passa bra ihop. Naturligtvis så räckte den ena färgen inte riktigt hela vägen och plötsligt står jag i garnaffären igen för att köpa än mer garn. Helt oförklarligt står jag sedan utanför garnaffären med en stor påse med ytterligare 2 NYA projekt i handen! Jag inser ännu en gång att det färgglada garnberget därhemma aldrig kommer att sina...och så ler jag. Nån som känner igen sig? :)

Gammal pall

InredningPosted by stylebyanna.se Sun, October 28, 2012 12:52:54
Samtidigt som jag blir glad av att rensa ut och kasta saker jag inte längre behöver, så har jag en brinnande vilja att putsa upp dem och göra något nytt av dem. Jag vågar ännu inte sträcka mig så långt och tro att de upp-putsade sakerna skulle kunna ha något värde för någon annan, men vem vet, kanske en dag?

Jag har ett gäng prylar som ligger och väntar på att få en ny kostym och för att sätta lite press på mig själv att faktiskt komma till skott och fixa dem så tänkte jag presentera dem här. Förhoppningsvis kan jag inspirera någon annan att göra liknande saker?

Här är en gammal Molger-pall från IKEA. Tyget har gått sönder och då den stått ute i väder och vind så har den blivit solblekt och remmarna alldeles torra och spröda.

Efter att vi målade taket fick vi färg över så jag tog den och målade om pallen. Sedan åkte jag till Västerås Bildemontering och fick ett par rejäla bilbälten som jag häftade fast på locket för att göra en mjuk och skön sittyta.

Sedan tog jag en kudde och lade på pallen samt en liten stuvbit av fejk-ull och nitade fast i pallens undersida. Så här blev den tillslut!Jag har några andra pallar som också ska få sig ett ansiktslyft. Vi ses snart!

Kram Anna


Att börja en blogg

InredningPosted by stylebyanna.se Wed, October 24, 2012 17:38:51
Ja, då börjar jag då.

För det första så var det inte meningen att det här inlägget skall hamna under "Hus och inredning"-kategorin, men jag har ingen annan kategori för tillfället så det får duga.

Det är ju, rent praktiskt, ganska lätt att starta en blogg. Det jag finner svårare är att förstå meningen med bloggen. Vem skriver jag för? Mig själv? Nära och kära? Vem-som-helst?
Jag insåg att jag inte riktigt vet så jag börjar istället skriva helt förutsättningslöst dravel.
Nån annan än jag kanske blir intresserad tillslut?

Jag tänkte att jag skulle hinna med att skriva både sådant som varit, hur det är nu och även blicka framåt.

Jag kan ju kanske börja med att lägga upp några kategorier så blir det lite ordning i alla fall! Vi ses snart hoppas jag!

Kram Anna