StyleByAnna

StyleByAnna

Varför den här bloggen?

Det är roligt att skriva, det kan ju vara så att någon vill läsa det jag skrivit och då vinner alla! ;)

Flodhästkärlek

HandarbetePosted by stylebyanna.se Thu, December 26, 2013 17:51:55
Har du någonsin blivit förälskad i en virkad flodhäst? Det har jag.

Jag sprang på Happypotamus på ravelry.com och blev blixtkär! Jag satte igång och en månad senare var han klar att krama på.

Här är de färger jag valde denna gång.

Mönstret är en väl utförd sammansättning av små pentagoner, hexagoner, heptagoner och octagoner som kallas "African Flower". De påminner lite om de klassiska mormorsrutorna, men bildar alltså dessa mönster.
Nu är jag på gång med ett nytt projekt baserat på African Flower som ska bli en ugglekudde! Stay tuned! :)

Inspirationskälla

HandarbetePosted by stylebyanna.se Wed, July 31, 2013 12:29:26
Det är otroligt hur man kan få ett sådant stick- eller virksug ibland!
Jag är medlem på ett community som heter www.ravelry.com
Här samlas stick- och virkfantaster världen över och delar med sig av sina alster! Det finns många vackra mönster att köpa för en billig slant men även en hel uppsjö av gratismönster att välja mellan.
De har dessutom en fiffig funktion där du kan ladda in dit garnförråd och få tips på mönster som passar. Själv har jag en väldig nytta av fliken "projects". Här fotar jag mitt projekt när jag börjar, skriver in vilket garn och vilken nålstorlek jag har och vart jag hittat mönstret. På så sätt kan jag lägga undan ett projekt och ta nålen/stickorna utan att vara rädd att glömma vad jag användt.
Ravelry finns bara på engelska som det är nu, men det finns många att ta hjälp av om man skulle köra fast!

En annan inspirationskälla är den härliga Stickpodden! Podcast är

Amigurumi-frälst

HandarbetePosted by stylebyanna.se Sun, June 02, 2013 09:16:24
Min goda vän, Zarah kom hem till mig vid ett av våra pysseltillfällen och visade upp de finaste små virkade djur jag nånsin sett! En liten giraff och en fantastiskt detaljerad lama med mössa. Tyckte de var otroligt söta, men hade svårt att se nyttan med att göra dem. Mjukdjur till barn är ju superbilligt idag och jag kunde därför inte riktigt motivera mig själv att börja.

Nu har jag dock fått förklarat för mig av flera mödrar att virkade leksaker är jättepopulärt bland små barn! Allt från virkade prinsesstårtor och kanelbullar till små mobiler att hänga i barnrummet eller barnvagnen. They love it.

Så jag provade, och med hjälp av boken "Virka Amigurumi" av Mia Bengtsson, knåpade jag fram den här lilla grisen:

Det underliga är ju att jag känner nästan en personlig kontakt med min lilla nasse... Det blir definitivt fler små amigurumis, och så småningom kanske jag till och med kan ta lite beställningar på dem!

Puss och kram!

Babypresenter

HandarbetePosted by stylebyanna.se Sun, June 02, 2013 09:04:05
När man nått denna aktansvärda ålder av 33 år så händer det titt som tätt att vänner och bekanta bildar familj och får barn, eller bara får barn, för den delen...

Jag älskar ju att sticka och virka men det kan vara svårt att veta att sådana presenter går hem hos mottagaren. När man lagt ner så mycket tid på en kofta, ett par små sockor eller en amigurumi, vill man ju veta att det kommer till användning.

Därför har jag istället anammat den amerikanska trenden; Blöjtårta!

Väldigt gulligt, uppskattat och kommer definitivt till användning! :)

Virkad matta

HandarbetePosted by stylebyanna.se Sun, March 24, 2013 14:51:06
Det är så roligt att få nya idéer och kunna förverkliga dem inom en relativt snar framtid! Jag har så svårt att ta mig an evighetsprojekt när det kommer till handarbete, därför är jag extra förtjust att virka/sticka med tjocka material. Det går fort att få det stort!

Denna gång rev jag ett gammalt lakan i remsor och fyndade ett tygstycke på tygaffären som jag gjorde samma sak med. Sedan började jag knåpa ihop en rustik trasmatta med virknål nr 10.

Idé och mönster fick jag här.

Eftersom mina tygremsor var mycket tjockare än trikågarnet från länken fick jag räkna om litegrann på vägen, men det gick bra tillslut. Perfekt till uterummet!

Påskpynt naturligtvis!

HandarbetePosted by stylebyanna.se Sun, March 24, 2013 14:28:21
Snön smälter, solen skiner och trots att det fortfarande är kallt som f-n så är det säkraste vårtecknet här; de färgglada fjädrarnas tid står för dörren!

Jag lägger inte ner så fasligt mycket tid på påskpynt, men jag blev toksugen på att dekorera några ägg i alla fall. Så här fint blev det!

Jag blåste ur dessa ägg och använde mig av decopage-lim och några fina servetter. Trädde upp dem på några grillpinnar och stack ned dem tillsammans med tulpanerna. Jättefint!

Jag gjorde även några ägg med pärlhönsfjädrar, inte lika färgglatt kanske, men fint ändå!

Glad Påsk på er!!

Lampa av trikågarn

HandarbetePosted by stylebyanna.se Thu, February 28, 2013 10:13:02
Har hittat och samlat på mig en massa gamla lampskärmar från olika loppmarknader jag besökt. Det har varit lite oklart hur jag ska förnya dem, men när jag sprang på trikågarn för några dagar sedan fick jag idén att sticka in två skärmar. Garnet heter Hooked Zpagetti och jag använde stickstorlek 10 för det här projektet.

Trikågarnet är elastiskt och jag ökade endast på tre varv längs vägen för att få en kon-form som sedan träddes över den "nakna" lampskärmen. Blev ganska trevliga tycker jag! Vad tycker du?

Virkade vantar

HandarbetePosted by stylebyanna.se Tue, December 11, 2012 14:46:49

Rosa virkade vantar med blommor

Next »