StyleByAnna

StyleByAnna

Varför den här bloggen?

Det är roligt att skriva, det kan ju vara så att någon vill läsa det jag skrivit och då vinner alla! ;)

Virka ditt eget ullhjärta

DIY - Do It YourselfPosted by stylebyanna.se Wed, December 04, 2013 15:36:00
Välkommen!
Antingen har du snubblat in på den här sidan av en slump eller så har du besökt den trevliga julmarknaden i Sätra Brunn den 7-8 december. Hoppas du hade lika mysigt som jag bland allt julgodis och vackert handarbete!


När du virkar ditt eget ullhjärta så börjar man från toppen av hjärtat genom att virka två små "skålar". När man är klar med de två skålarna virkas dessa ihop med två maskor i ena sidan, sedan fortsätter man virka runt båda skålarna och successivt minska två maskor på varje varv.

"Skålarna"
Man börjar med något som kallas en "magisk ring". Eftersom det är svårt att beskriva denna i ord så har jag hittat en bra och informativ video på YouTube som beskriver hur man gör:


Teckenförklaring:

lm = luftmaska
sm = smygmaska
fm = fast maska

Du kommer att börja i toppen av hjärtat genom att virka två små ”skålar” som sedan virkas ihop till det slutliga hjärtat.

Skål 1 och 2

Varv 1: gör en magisk ring med 6 fm 

Varv 2: 2 fm i varje maska varvet runt (12)

Varv 3: 3 fm, 2 fm i nästa maska, fortsätt så varvet ut (15)

Varv 5-7: fm varven runt.


Den första lilla skålen avslutas med en sm. När den andra skålen är klar virkas de två skålarna ihop. Lägg dem sida vid sida (så de formar toppen av ett hjärta) när du sedan virkar nästa maska sticker du nålen genom maskorna på båda skålarna och virkar 4 fm. Så! Nu är det inte mycket kvar!


Varv 8-16: virka fm runt båda skålarna och minska varje gång du kommer till mitten av hjärtat genom att hoppa över en maska, alltså 2 minskningar varje varv.


Innan du sluter botten på hjärtat helt ska du fylla ditt hjärta med stoppning. När du har ca 1 dm garn kvar drar du garnstumpen genom maskorna som är kvar, drar åt och fäster sedan tråden genom att virka in den i hjärtat.


Nu är ditt hjärta klart!

Vill du kan du även tova ditt hjärta. Tvätta det i tvättmaskinen på vanligt program 60°

Vill du däremot behålla hjärtat som det är, tvättas det i ullprogram.

Lycka till!